De komende maanden vinden er in Postel sporadisch kleinere jachtacties op everzwijnen plaats. Die komen er naar aanleiding van de drukjacht in februari, die een bescheiden resultaat opleverde.

Voor wandelaars en fietsers kondigen de betrokken jagers de acties aan met opvallende waarschuwingsbordjes langs de paden. Automobilisten rijden voor hun eigen veiligheid voorzichtig voor eventueel overstekende everzwijnen.
 
Deze keer voeren de jagers van Wildbeheereenheid  Postel, Jacht en Natuur de bejagingen individueel uit. Daardoor zijn ze kleinschaliger dan de drukjacht die in februari plaatsvond. Toch moeten er nog een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Daarom plaatsen de jagers voor en tijdens elke jacht waarschuwingsbordjes voor  wandelaars en raden we automobilisten aan om voorzichtig te rijden.
 
Waarom jagen?
Het afgelopen jaar vonden er op de drukke gewestwegen rond Postel al vier ernstige aanrijdingen plaats. Daarnaast zorgt het overtal aan everzwijnen voor grote schade aan landbouwgewassen, maar ook aan kwetsbare vegetaties, vennen en natuurpoelen.

De jacht moet de snelgroeiende populatie in de hand houden.